עורנו מפתח מגוון רחב של נגעים על גביו, גידולים שונים שלעיתים מפריעים לנו אסתטית ולפעמים מהווים סכנה לחיינו. נקודות חן או שומות, המהוות חלק גדול מאותם נגעים עוריים, נחשבות לדבר חינני אך לא תמיד הן נתפסות ככאלו בעיני האדם הנושא אותן, בייחוד כשהן רבות וגדולות, פזורות על הגוף או בולטות על גבי על הפנים- אז הן נתפסות דווקא כפוגעות במראה החיצוני. כיום, בעקבות עליית המודעות בנוגע לסיכונים השונים של נקודות החן ועקב שינויים שחלו בתפיסת היופי החלו אנשים רבים להסירן. לפני שמסירים שומות בגלל צורך אסתטי חובה להתייעץ עם רופא עור שכן רופאי עור הם המומחים באבחון ואיתור שומות הטומנות בחובן מסוכנות, ובהתאם להחלטתם יבחנו דרכי ההסרה האפשריות. במרפאה אני מבצע אבחון מדויק של הנגע העורי וממליץ על הדרך הנכונה ביותר של הסרתו, בין אם מסיבה רפואית ובין אם מסיבה אסטטית.
ניתן להסיר כל נגע עורי בדרכים שונות- יש טיפול הסרה כירורגי שבו מסירים את השומה בניתוח הכולל תפרים, יש טיפול שבו מסירים את השומה בניתוח ללא תפרים ויש טיפולי הסרה בצריבה בחנקן, בלייזר או במחט חשמלית. אופן הסרת השומה נקבע על פי סוג השומה והתרשמות רופא העור שבחן אותה.
הבעיה העיקרית בהסרת נגעים בשיטות הקונבנציונלית הוא הסיכון להיווצרות צלקות מכוערות. במסגרת הציבורית אין כל מחויבות לטיפול בצלקת ותמיד הרופא המבצע יזהיר את המטופל מפני היווצרות של צלקת שכזו, תוך שהוא מסביר שזהו סיכון שהמטופל/ת לוקחים על עצמם במודע בעצם מתן הסכמה להליך. בעיה זו, המתבטאת בסיכון להיווצרות צלקת המכוערת עוד יותר מהנגע המקורי עצמו, שכיחה מאוד בהליכים הנפוצים במסגרת ההליכים השיגרתיים (החל מצריבה בחנקן, מחט, הסרה כירורגית ללא או עם תפירה). על כן, האפשרות להיווצרות צלקת מרתיעה רבים מביצוע הליך ההסרה ובכך הם משלימים עם קיום הנגע, תוך פשרה מסוימת שאינה באמת הכרחית.
היום, כבר לא צריך עוד לחשוש מהליך הסרת שומות.
בעשורים האחרונים התפתחו משמעותית ההבנה והידע אודות מנגנון התפתחות הצלקות בעור. ישנם לא מספר טיפולים שניתן לצמד להליך ההסרה הכירורגית אשר מפחיתים משמעותית את הסיכון להיווצרות צלקת, אשר מבטיחים שבמידה ותיווצר אחת כזו היא תהיה המינימלית. נגעים שאינם דורשים בדיקה פתולוגית ניתנים להסרה באמצעות מכשירי לייזר מתקדמים אשר מבטיחים הסרה בטוחה ותוצאה אסטטית נהדרת. במקרים בהם נדרשת בדיקה פתולוגית לאבחון מדויק של הנגע, טיפולי לייזר מסוימים, הניתנים בסמיכות להוצאה הכירורגית ולאחריו מצמצמים את הסיכון בהופעת צלקת- האפשרויות הן רבות והבחירה הנכונה צריכה להיעשות בהתאמה אישית למטופל ולמקום הניתוח.
מה חשוב לדעת- טיפול לייזר?
לייזר זו מילה בודדת לתחום מאוד רחב של טיפולים. חשוב מאוד לבחור את הלייזר הנכון ולגבש תוכנית טיפול ראויה. חשוב שהתכנון והטיפול יעשה ע”י רופא עור (ולא קוסמטיקאית או בעל מקצוע פארא-רפואי לדוגמא), מקצוע אשר הסמכתו דורשת התמחות בתחום טיפולי הלייזר לעור. לאחר ביצוע הפרוצדורה חשוב שיתקיים ליווי צמוד, עם תוכנית טיפול דינמית המשתנה בהתאם למצב הפצע הניתוחי, בכדי להבטיח מיזעור הסיכונים להיווצרות צלקת ובכדי שבמידה ותהיה כזו, היא תהיה מינימלית ולא מורגשת.
במרפאה מבוצעות כל סוגי ההסרה הכירורגית, החל מצריבת נגעים בשיטות שונות, הסרה שטחית ועד כריתת נגעים עמוקה. כל גידול החשוד כסרטני או המוכח ככזה בבדיקה פתולוגית קודמת מוסרים באופן מלא ונשלחים למעבדה פתולוגית עמה אנו עובדים בהסדר, כאשר התשובות לרוב מתקבלות תוך שבוע עד עשרה ימים (בטווחי שמן של עד שבועיים-שלוש במקרים שאינם דחופים).
במרפאת העור של ד”ר גיא שלום הנגע מאובחן ומוסר ונשלח למעבדה עוד באותו היום, ללא כל התמהמהות מיותרת עם קבלת תשובה פתולוגית סופית תוך ימים בודדים במקרה הצורך.